Nieuws

De kunst van Kringloop logo

Nieuwsbrief ontvangen?
Stuur ons een e-mailtje. (info@dekunstvankringloop.nl)

 

17 April 2016: Een bij-blije zondagmiddag.
Bij De Kunst van Kringloop vinden we het belangrijk en fijn om wat te maken voor de vlinders en de bijtjes. Van oude tijdschriften maken we vlindertjes en afgevallen elzepropjes worden handgemaakte bijtjes. Leuk voor bijvoorbeeld in een bosje bloemen of fladderend voor het raam, in een mobiel, of op een speldje in je haar.

Een blije bij gemaakt van een elzenpropje

Een blije bij gemaakt van een elzenpropje

Elzenpropjes

Elzenpropjes die we gebruiken voor de blije bijtjes

 

Vrolijke vlinders

Vrolijke vlindertjes

Je kunt ze zelf komen (laten) maken, er is geen kunst aan… deze activiteit is ook geschikt voor kids.  De bijdrage bepaal je zelf. Van de opbrengst kpoen we zaden die we verspreiden om de bijen en de vlinders blij te maken. (Voor 5 euro kunnen we al een goed mengsel kopen waar je 60m2 mee kunt zaaien).

De workshop vond plaats op 17 april, een speciale dag in de Goudse Heemtuin, waar om 14u ook de gratis voorjaarsexcursie van start ging.

MAART 2016

Op zaterdag 5 maart 2016 gaven we van 13:00 tot 17:00 uur de workshop Let’s get CHIPSY. Hier leer je hoe je van chipszakken een CHIPSY-armband maakt. Je neemt jouw zelfgemaakte armband natuurlijk ook mee naar huis!
Kosten: €24,50 per persoon.

FEBRUARI 2015

Wekelijks werken we met leerlingen vanuit speciaal voortgezet onderwijs De Ark op hun locatie aan recycle artikelen. We maken van blik allerhande waxinelichthouders en vouwen enveloppen van tijdschriftenpapier.

JANUARI 2015:

De Kunst van Kringloop neemt deel aan de koplopersbijeenkomst van vergroeningsagenda voor een Duurzaam Gouda in Het Huis van de Stad.

DECEMBER 2014

Dankzij de beursvloer van VIP Gouda hebben we een deal gemaakt met Compass Creations. Wij leveren relatiegeschenken- natuurlijk gemaakt van afval en daarvan in de plaats mogen we rekenen op een webshop in 2015.

NOVEMBER 2014

We verlaten ons pand aan de Spoorstraat, de antikraak locatie heeft ons 4 jaar onderdak geboden.

OKTOBER 2014

Tijdens De Dag van Duurzaamheid doen we mee in Utrecht met een geslaagd event op het Jaarbeursplein

SEPTEMBER 2014

De subsidie aanvraag voor “Participatie in de buurt is ingediend”.

Een nieuwe voorzitter wordt aangesteld.

We doen mee met de landelijke Hartstichting actie “dress red day”

 

 

 

 

 

 

 

 

JANUARI 2013: na het kerstpakketten maken, nu weer gewoon elke dinsdagmiddag en donderdagochtend WERK AAN DE WINKEL: een gratis activiteit voor iedereen om samen met elkaar recycle producten te maken voor in de winkel. Op donderdagochtend is er tevens speciaal plaats voor mensen met een diagnose binnen het autisme spectrum, onder leiding van autismespecialist Jantien van Dijk van Tienwerk.

 

JANUARI 2012: NIEUW het hele seizoen: HET RECYCLE ATELIER
Elke zaterdag 13.30u-15.00u.

 

NOVEMBER 2011: bij De Kunst van Kringloop nu ook knutselmaterialen van afgedankte materialen oftewel scrap en doe het zelf sets te koop. Voor scrap bepaalt u veelal zelf wat u betaald. En een doe het zelf setje kaarsenmaken is bijvoorbeeld 5 euro. OKTOBER 2011 We hebben een getalenteerde stagiair Indoor Design van Het Wellant College, ze heet Manon Blanken en is er op woensdag en donderdagmiddag.

 

SEPTEMBER 2011: Weerledfestival, Groenmarkt en verjaarsfeestje bij Hoogvliet, een activiteitenbegeleiders training bij Gemiva, inloopworkshops ‘Plastic Fantastic’ en LP tassen maken en nog veel meer.

 

AUGUSTUS 2011: lekker vakantie en een geslaagde “doe dag”op de Kluphoeve.

 

JULI 2011: we hebben de “faitrade” sticker gekregen uit handen van Wendy Ruwhof-wethouder van duurzaamheid Gouda.

 

JUNI 2011: drie studentes organiseren “Scrambled Art” -de modeshow met onze accesoires was een succes. VRIJWILLIGERSdag: 17 man tijdens de ‘Goudse Waterdagen’  met de papaplu op, in het bootje de theatervaartocht ‘van hop tot hostie’ door de grachten en erna langs kringloopwinkel Emmaus om serviesgoed uit te zoeken, waarmee we met schalen kopjes en schoteltjes een ‘high tea’ etagière maken en afgesloten met het nuttigen van een echte high tea  bij lunchcafé Juuls op de Markt.

MEI 2011: de pilot met cliënten van Kwintes wordt succesvol afgesloten.
Zonnige hofstedendagen, wij verkochten recyc;e art en maakten met kinderen portemonneetjes en sleutelhangers tijdens de meimarkt van de Vrije school de Ridderslag.
‘De dag van het park’; wijkteam Park en Dijk nodigde ons uit en wij stonden met een kraampje.

APRIL 2011: Kunstmoment: zeer geslaagd met exposanten Pien Siegert en Alex Zeller, mede mogelijk gemaakt door Kunstuitleen Gouda. Zaterdag 2 april 2011 de vrijwilligers van VTV de Kluphoeve hebben een geanimeerde middag aangeboden gekregen waarin ze konden kiezen uit diverse workshops. Ook De Kunst van Kringloop was vertegenwoordigd, het resultaat: van mobielpouches, sleutelhangers tot kettingen gemaakt van oude fiets binnenbanden. AFVAL = VOEDSEL.

MAART 2011: Kwintes – pilot start om cliënten met een psychosociale uitdaging een activiteit te bieden. De eerste groepen Brede School kinderen komen binnen.

FEBRUARI 2011: tijd om de site en Twitter bij te werken ontbreekt, dat is ook goed nieuws, want er is veel animo voor stichting De Kunst van Kringloop. Korte flitsen: Dankzij inzet van wethouder Daphne Bergsma hebben we een vergunning en mogen we de gevel beschilderen- nu nog restanten witte en zwarte verf -.
24-02-2011 Dag Activiteiten Centrum Orion in Zevenhuizen heeft een delegatie van stichting De Kunst van Kringloop rondgeleid. Stichting De Kunst van Kringloop is aan het verkennen wat de mogelijkheden zijn om mensen met een beperking op de Spoorstraat van dienst te zijn met een werk of activiteitenplek. Orion is naar onze indruk een prachtig uitgeruste werk -en woon plek voor medemensen met een beperking.
12-01-2011 Vandaag start de eerste van de woensdagmiddag try-outs speciaal voor kids mét ouders/grootouders/tantes en ooms waar je zonder aanmelden kan binnenlopen om iets te leren en doen. Het begint om 14u en om 15u. De kosten zijn 10,- per persoon.

27-12-2010 Het was een geslaagd bezoek van inititaiefnemers Anita en Bashram van CONSERVE uit INDIA; het werd een enthousiaste uitwisseling van gelijkgestemden. Wat een prachtig werk doen zij daar en wat leuk dat WERELDWINKEL GOUDA ons hierbij betrokken heeft.
14-12-2010 KAARSJESAVOND 2010: we waren open en demonstreerden hoe je met alledaagse materialen zelf kaarsjes en standaards kunt maken. Ook voor RECYCLE KAARSEN van restjes kaarsvet kun je bij ons terecht: met opdruk of logo.
12-12-2010 Elze vd Akker won dit jaar de Ernst & Young Award 2010 met haar duurzame kunst: http://www.pou-belle-design.nl/index.php is haar website en wij zijn trots haar ‘vrouwen’ in ons atelier te hebben ter verkoop.
09-12-2010 Wij mochten een relatiegeschenk maken voor gemeente Gouda, we maakten KAA(R)SEN. Met hulp van leerlingen van de ARK en medewerkers van gemeente Gouda zelf was het af voor kaarsjesavond.
02-12-2010 de geslaagde opening. Buiten was het winters weer en binnen gezellig warm met chocomel, gluhwein en THE REAL TRASH BAND.
Sinds 12-11-2010 zijn we een STICHTING! De medewerkers van Dirk Jan Blok Notaris waren bereid kosteloos voor ons te werken, omdat zij helemaal achter het doel van DE KUNST VAN KRINGLOOP staan. Als dank mogen we hen verwelkomen voor een teamworkshop.De stichtingstatuten zijn te downloaden bij ‘over ons’.
Op donderdag 11-11-2010 waren de DUURZAME DATES van DUURZAME DINSDAG ZUID HOLLAND in Gouda. De Kunst van Kringloop mocht het aandenk geschenkje maken. In een doosje van afgedankt papier een handgemaakt kaarsje van restjes kaarsvet met een extra lontje om daarmee zelf thuis ook aan de slag te kunnen met restjes kaarsvet.
Zondag 7 november opnieuw MEEWERKERSDAG: de REAL TRASH BAND oefende alvast voor de opening en ondertussen kregen de nieuwe prachtige TASSEN van PIEN een plek in de etalage. Onder het genot van een praatje en wat lekkers werd de kunst van doosjes vouwen geleerd en werd er flink doorgewerkt.
Donderdag 4 november: de eerste groep leerlingen SPECIAAL ONDERWIJS komt ’s ochtends werken: tijd voor WORK. Misdrukte kaarsen worden geschrapt, gaatjes getimmerd in dopjes, papier voorgevouwen en natuurlijk wordt de SHOP bewonderd.
Op woensdag 03-11-2010 gaven wij en nog meer positieve initiatieven uit Gouda een presentatie bij GOUDA BRUIST. Na een korte presentatie gingen de bezoekers zelf aan de slag met een meegebracht sappak met als resultaat een portemonneetje.
De Smith’s Lay’s fabriek heeft verpakkingen over, het zijn verouderde chipszakken op rol. Wij mogen ze ophalen.
zondag 26 september; de eerste meewerkersdag is een feit in ons eigen pand op SPOORSTRAAT 33-35 te GOUDA! Het was een geslaagde middag waarin we gezellig hebben gewerkt en iedereen heeft kunnen kennismaken: met elkaar en met de chipszak-weef techniek. Gezamelijk maken we namelijk kussens voor de “conversationseat” Die is van resthout ambachtelijk in elkaar gezet door Pascal (www.1001ambachten.nl). We zijn doorgegaan tot de chipszakken op waren….nog even doorsnacken.
zaterdag 04-09-2010 soppen in onze eigen multifunctionele ruimte, waar komen de cursustafels, waar stallen we de ARTikelen, maar eerst nog de vloer…wie heeft er een shampoo-apparaat of een stuk zeil over?
vrijdag 03-09-2010 gisteren hadden we nog geen eigen locatie en vandaag is het contract ondertekend en hebben we de sleutel SPOORSTRAAT 35 in GOUDA
donderdag 02-09-2010 we krijgen een pand aangeboden via HOD, jippie, het is een oppas constructie van leegstandbeheer
25-08-2010 midzomermarkt in regenachtig en herfstig weer, we hebben een kraampje en als het te bar wordt wijken we uit, dan gaan we naar schuilen bij MoZaEnZo, Lange Tiendeweg 104.
16-08-2010 Er zijn wat vooruitzichten op een vaste locatie, maar voorlopig zijn nog we her en der te gast in ateliers en huiskamers in de binnenstad van GOUDA.
09-08-2010 Pascal Luttger van 1001ambachten – zie KUNSTWERKEN VAN – heeft tijdens de zomerstop twee van onze stoelen onder handen genomen en gaat demonstreren hoe je zelf makkelijk kunt bekleden met binnenband.
02-08-2010: Promen’s Sterbike in de binnenstad van Gouda naast Vroom en Dreesman stalt en repareert fietsen. Sinds kort sparen zij de kapotte binnenbanden voor ons op. Vandaag gingen we samen op de foto tijdens het overhandigen van een sleutelhanger gemaakt van binnenband. De foto is te zien bij DANK ZIJ.
tot 1 augustus, vanaf 30 juni 2010 lagen er De Kunst van Kringloop ARTikelen te koop bij De Firma van Drie, Achter de Kerk 13 in Gouda. We deden mee aan het lokale ARTS en SOUVENIRS. Er miste nu bij de ARTikelen een gebruiksaanwijzing van hoe je het zelf kunt maken, het echte ‘DE KUNST VAN’. Maar dat was nu een beetje te kort dag om dat realiseren. De respons en feedback was groots, bedankt Firma van Drie!
23-07-2010 dankzij het ingezonden persbericht met hulp van De Taaladviseur staan we alweer in de krant op pagina 5 van De Krant Van Gouda 23 juli 2010. Je kunt het stukje lezen bij OVER ONS
14-07-2010 We zijn nog steeds op zoek naar die centrale, betaalbare, liefst vaste locatie voor De Kunst van Kringloop. Er wordt een beloning op de Gouden Tip gezet in een persbericht.
07-07-2010 we staan met een mooie foto in de weekkrant Goudse Post
06-07-2010 de PETFLESlamp van ..In en Om t Huis ..is te koop…36 euro
02-07-2010 PienS-Goudse kunstenares werkte voorheen nooit met afval en heeft zich laten inspireren en verkoopt een serie van 3 colliers via ons.
29-06-2010 1001Ambachten heeft zich aangesloten en maakt ambachtelijke meubels van resthout
-06-2010 deze website is NIEUW, dankzij 17 jarige Youri Arkensteijn, een student die dit als opdracht mocht inleveren voor zijn opleiding.
21-06-2010 Bart van Haperen van INENOMTHUIS is klaar met een kapstok van sloophout gecombineerd met etalagepop-armen. bij ons te koop uiteraard.